Южноафриканският президент Сирил Рамапоса пристигна днес в Украйна, като визитата му има

...
Южноафриканският президент Сирил Рамапоса пристигна днес в Украйна, като визитата му има
Коментари Харесай

Южноафриканският президент пристигна в Украйна

Южноафриканският президент Сирил Рамапоса пристигна през днешния ден в Украйна, като визитата му има за цел ходатайство за намиране на спокойно решение на войната, съобщи Ройтерс, като се базира на неговата канцелария.

Очаква се Рамапоса да се срещне денем с украинския президент Володимир Зеленски, след което ще отпътува за Русия за диалози с съветския президент Владимир Путин в Санкт Петербург на следващия ден.

Южноафриканското президентство разгласява в Туитър фрагменти от идването на Рамапоса в региона на Буча край Киев. Той пристигна с трен от Полша.
Заедно с президента на Сенегал Маки Сал, Рамапоса оглавява делегация, включваща водачите на Замбия и Коморските острови и премиера на Египет.

Мисията ще предложи серия от " ограничения за създаване на доверие " по време на стартиралите старания за ходатайство, гласи план на рамков документ, забелязан от Ройтерс.

В текста се показва, че задачата на задачата е " да разпространява смисъла на мира и да насърчи страните да се съгласят на воден от дипломацията развой на договаряния ".

Тези ограничения биха могли да включват евакуиране на съветските войски, евакуиране на тактическите нуклеарни оръжия от Беларус, анулиране на заповедта за арест на Путин, издадена от Международния углавен съд, както и облекчение на глобите против Москва.

Може да последва съглашение за преустановяване на военните дейности, което ще би трябвало да бъде съпроводено от договаряния сред Русия и Запада, се показва в документа.

Киев твърди, че неговият проект, който планува евакуиране на съветските войски от всички окупирани украински територии, би трябвало да бъде основа за намирането на решение за преустановяване на войната.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР